Activiteiten

Wat doet en biedt het MUBO?
De vaste expositie leent zich met name voor educatieprojecten voor basisscholen en middelbaar onderwijs. Op dit moment loopt er een project voor de groepen 1 en 2 van alle basisscholen in Boxtel en omstreken.
Daarnaast wordt in samenwerking met Erfgoed Brabant en op initiatief van de Petrusschool de Canon van Boxtel geïntegreerd in het onderwijs van zowel onder- als bovenbouw van alle basisscholen in Boxtel. Als resultaat daarvan, zal dit uiteindelijk leiden tot een educatieproject over de geschiedenis van Boxtel.

Lezingen
De publieksruimte is een uitgelezen locatie voor het houden van lezingen. Er kunnen zo’n 50 bezoekers ontvangen worden. Op jaarbasis worden 6 á 10 lezingen georganiseerd over kunst en cultuur gerelateerde onderwerpen. Daarentegen wordt de publieksruimte ook gebruikt voor boekpresentaties en openingen van wisselexposities.

Rondleidingen
Rondleidingen door de vaste expositie worden verzorgd door onze gidsen. Hun inhoudelijke kennis is gebaseerd op het bestuderen van de 49 basisteksten die door deskundigen per thema zijn opgesteld. Een gids is het visitekaartje van het MUBO. Daarom wordt ook veel aandacht besteed aan de ‘Kunst van het rondleiden’, waarbij ervaren gidsen van de ‘Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch‘ hun kennis delen met de MUBO-gidsen via workshops.

Hoofdingang MUBO

Hoofdingang MUBO