Boxtel in detail & kunst in de natuur

Duo-expositie Fotoclub Boxtel en natuurfotograaf Benjamin Kerkhofs

Van 2 september tot en met 5 november 2017 is in Museum Boxtel (MUBO) een duo-expositie te zien van foto’s gemaakt door leden van de Fotoclub Boxtel én door natuurfotograaf Benjamin Kerkhofs. Onder het thema ‘Boxtel in Detail’ presenteert Fotoclub Boxtel een veertigtal foto’s van onderdelen van locaties en gebouwen in Boxtel.

Kunstzinnig
De Boxtelse natuurfotograaf Benjamin Kerkhofs laat met zijn intuïtieve en niet beredeneerde fotografie kunstzinnige beelden zien van de wereld om hem heen, getroffen door wat de natuur te bieden heeft.
Een boeiende en inspirerende foto-expositie, waarin de bezoeker op zoek gaat naar herkenning van Boxtelse details en zich kan laten meeslepen door de schoonheid van de natuur. In totaal worden 71 foto’s tentoongesteld.

Benjamin Kerkhofs
Benjamin Kerkhofs (1984) is geboren en getogen Boxtelaar. Het park van Kasteel Stapelen was zijn speeltuin. En als hij toen een camera had gehad, zou hij daar al gefotografeerd hebben. Al met al, leert hij later wandelend, Boxtel en vooral ook de Kampina kennen. Daar maakt hij zijn eerste kiekjes. De kiekjes worden echte foto’s en fotograferen wordt zijn passie. Het is vooral de natuur die hem boeit. Zijn beelden vertellen over de natuur en zijn omgeving. Tijdens lange wandelingen kan hij plotseling geraakt worden door de groene vacht op de oever van een beekje en wil hij dit beeld spontaan vastleggen met zijn camera. Tijdens zijn buitenlandse wandelvakanties jaagt hij op wolkenpartijen die zich uitstrekken over bergtoppen en op vergezichten.

Verrassend resultaat
Benjamin kiest niet voor één vorm of onderwerp. Hij laat zich liever verrassen door wat hij ziet. Het verrassende kunstzinnige resultaat hiervan zien we op deze expositie. Op 15 oktober 2017 om 11.15 uur bespreekt fotograaf Cor van Oorschot de foto’s van Benjamin Kerkhofs in het bijzijn van en in samenspraak met de natuurfotograaf zelf. Aanmelden daarvoor kan via info@muboboxtel.nl of 0411-607551.

Fotoclub Boxtel
Fotoclub Boxtel is opgericht op 1 mei 1996 op initiatief van August van Vught en Jan Leenders onder de naam Fotogroep 50+. De club telt achttien enthousiaste leden, die elkaar stimuleren om zich op fotogebied verder te bekwamen. Op dit moment is hun domicilie het gemeenschapshuis De Rots. Hier komen zij elke veertien dagen bijeen om de gemaakte foto’s met elkaar te bespreken. Voor deze expositie is gekozen voor het thema ‘Boxtel in Detail’, met opmerkelijke foto’s van al dan niet herkenbare onderdelen van Boxtel en omgeving.

Prijsvraag
Bezoekers aan de expositie kunnen hun kennis van Boxtel testen door middel van een prijsvraag. Van vijf foto’s van de expositie ‘Boxtel in Detail’ kan worden geraden wat het is en waar die is genomen. De vijf foto’s zijn te herkennen aan de aanduiding ‘prijsvraag’ en fotonummer. Bij aankomst krijgt iedere bezoeker een antwoordformulier, en dat kan dan ingevuld bij de receptie worden ingeleverd. De winnaar wordt na afloop van de expositie bekend gemaakt en ontvangt een prijs die bestaat uit een geldbedrag van € 30, het prentenboek Jas de Keistamper en een persoonsgebonden voucher die recht geeft op een jaar lang gratis toegang tot MUBO voor de winnaar plus één introducee.

De entreeprijs voor volwassenen is € 3,50 en voor kinderen van 12 jaar en ouder € 2,00. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.
Het MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.