MUBO start met rondleidingen op vaste dagen

Gidsen vertellen de geschiedenis van Boxtel
aan de hand van de Canon van Boxtel

Museum Boxtel (MUBO) start dit jaar voor het eerst met rondleidingen op vaste dagen over de geschiedenis van Boxtel. Voorlopig nog met een frequentie van eenmaal per maand. Belangstellenden kunnen kiezen uit drie soorten rondleidingen, waarvan één ook met een uitstapje in de directe omgeving van het museum. De rondleidingen worden om beurten verzorgd door drie ervaren gidsen: Ben Ophof, Joop Schuller en Willem Wittenberg. De laatste vaste rondleiding van dit jaar staat gepland op:
zaterdag 24 november om 14.00 uur.

De gidsen
Ben Ophof en Joop Schuller, verzorgen beiden als VVV-gids ook historische wandelingen door Boxtel en historicus Willem Wittenberg, heeft samen met Ben Ophof in MUBO een serie lezingen gegeven over de geschiedenis van Boxtel.

Canon van Boxtel
De rondleidingen zijn inhoudelijk gebaseerd op de door MUBO ontwikkelde Canon van Boxtel. De Canon vertelt de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot heden aan de hand van 49 vensters of thema’s, waarmee de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en kunstwerken in Boxtel aan bod komen. De vensters zijn geselecteerd in samenwerking met deskundigen van o.a. de Heemkunde Boxtel.
De 49 thema’s zijn verbeeld en verwoord in onze vaste expositie, die is te zien op de eerste en tweede verdieping van het museum.

entree Museum Boxtel (MUBO)Drie rondleidingen
Belangstellenden kunnen kiezen uit de volgende drie rondleidingen:
. Een algemene rondleiding binnen MUBO op basis van een door de gids bepaalde selectie van circa 10 van de 49 vensters van de Canon van Boxtel.
. Een specifieke groepsrondleiding op basis van wensen van de groep over onderwerpen waarover men graag wil horen. De groep kan dit aangeven door o.a. de Canon van Boxtel op onze MUBO website te raadplegen.
. Een rondleiding deels binnen en deels buiten in de directe omgeving van MUBO.
Buiten wordt dan aandacht besteed aan historisch Boxtel’s erfgoed zoals o.a. de Heilig Hart kerk, het Ursula-klooster, de Angelaschool.

Prijzen
Kosten voor alle rondleidingen: € 5,00 per persoon.

Programma
Elke rondleiding start in de MUBO-ontvangstruimte met een korte introductie over de Canon van Boxtel. Daarna worden de deelnemers door de gids meegenomen op zaal om daar te zien en te beleven wat de vaste collectie te bieden heeft.
De laatste vaste rondleiding in 2018 is geprogrammeerd op 24 november. Naast de vaste dagen kan op afspraak altijd een rondleiding worden aangevraagd, ook op werkdagen.

De vaste rondleiding start om 14.00 uur en duurt inclusief introductie ruim een uur. Maximaal tien deelnemers per gids. Voor de vaste rondleiding kan men zich van tevoren aanmelden via info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898 met vermelding van de keuze van de soort rondleiding.