Podium voor amateurkunst

Creatieve Boxtelaren exposeren hun werken in Museum Boxtel

Van 15 december 2018 tot en met 10 maart 2019 is Museum Boxtel (MUBO) het podium voor amateurkunstenaars om hun werken te exposeren. Aan de oproep om zich aan te melden, hebben 22 creatieve Boxtelaren gehoor gegeven. Het heeft geleid tot een prachtige expositie met een grote variatie aan uitingen van schilder- en beeldhouwkunst tot kunstfotografie en dichtkunst. Kortom qua inhoud en presentatie een niet te missen expositie in deze donkere dagen en de moeite van een bezoek meer dan waard.

expo podium amateurkunstenaars
Grote mix
Uit de aanmeldingen is een expositie samengesteld met een grote mix aan kunstvormen. De bezoeker kan genieten van schilder-, beeldhouwkunst, kunstfotografie, keramiek, houtsculptuur, dicht-, naaldkunst, sieraden en collages. Het zijn stuk voor stuk werken waarin de kunstenaar zijn hart en ziel heeft gelegd.
De creativiteit spat er vanaf.
De expositie is in nauwe samenwerking met de enthousiaste exposanten tot stand gekomen. Tijdens de looptijd van de expositie kan de bezoeker ook kennismaken met de kunstenaars. Gedurende de reguliere openingstijden zijn er altijd wel een of meer kunstenaars aanwezig om mee in gesprek te gaan. Ze zijn dan te herkennen aan een badge met daarop hun naam.

Demonstraties
Bovendien worden tijdens de looptijd van de expositie op alle zondagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur demonstraties/presentaties gegeven door exposerende amateurkunstenaars. Deze vinden dan plaats in de ontvangstruimte van MUBO. De ‘kunstenaar van dienst’ laat dan zien hoe zij/hij te werk gaat en vertelt op welke wijze haar/zijn kunstwerk tot stand komt. Aan bod komen: het maken van keramiek sieraden, het maken van werken in gemengde technieken/collages, beeldhouwen, keramiek en natuurlijk schilderkunst. Op de website van MUBO is het programma te vinden welke kunstenaar op welke zondagmiddag aanwezig is voor haar/zijn demonstratie.

Entree
De entreeprijs voor volwassenen is € 4,00 en voor kinderen van 12 jaar en ouder € 2,00.
Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Het MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Gedurende de feestdagen is MUBO ook open op, tweede kerstdag: woensdagmiddag 26 december
van 13.00 tot 17.00 uur.

Aanwezigheid kunstenaars: zie rooster.